telefon 35 37 02 22

nørrebrogade 52 2.tv.

 LAEGE JL 1784

Vaccination

LAEGE JL 1706

Alle vaccinationer, der ikke er omfattet af Sygesikringen skal betales af patienten selv. Fx udlandsvaccinationer. Vi tager et konsultationshonorar på 150,-

Dertil kommer vaccineprisen (varierer fra vaccine til vaccine)- du henter selv vaccinen på apoteket efter recept herfra.

Børnevaccinationsprogrammet
AlderVaccinationUndersøgelse
5 uger ja
3 mdr. ditekipolHib 1 + Pcv 1
5 mdr. ditekipolHib 2 + Pcv 2 ja
12 mdr. ditekipolHib 3 + Pcv 3 ja
15 mdr. MFR 1
2 år ja
3 år ja
4 år MFR 2 ja
5 år ditekipol revacc. ja
12 år HPV 1+2

For nærmere info henviser vi til Sundhedsstyrelsens pjece: "Børnevaccinationsprogrammet i Danmark"- udleveres hos vores sygeplejersker.

For større børn (4 og 5 årige) kan der med fordel benyttes ”trylleplaster” med bedøvende gel (Emla). Det købes i håndkøb på apoteket. Plasteret påsættes i det herunder viste ”trekantsområde” ca. 1 time inden vaccinationen (for børn med atopisk dermatit dog kun 30 min inden).

EMLA placering

Ved udlandsrejse, kan du med fordel orientere dig via Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk under punktet ”Vaccination af rejsende”.

Vi gør opmærksom på, at rejsevejledning ikke er omfattet af sygesikringen, og derfor er for egenbetaling.

Hvis du skal på rundrejse med mange forskellige destinationer eller du skal rejse i udsatte områder, anbefales du at kontakte en privat vaccinationsklinik.

Influenzavaccination er tilgængelig i en begrænset periode hvert år - hold dig orienteret her på hjemmesiden.

Ifølge Sundhedsstyrelsen tilbydes gratis influenzavaccination til følgende grupper:

  1. Personer, der på vaccinationstidspunktet er fyldt 65 år
  2. Førtidspensionister
  3. Kronisk syge (fx kroniske lungesygdomme, hjerte- og karsygdomme, sukkersyge)
  4. Overvægtige (BMI > 40)
  5. Alle gravide i 2. og 3. trimester
  6. Husstandskontakter til svært immunsupprimerede

For alle andre end ovennævnte, koster vaccinationen 250 kr.

Voksne, der ikke allerede er vaccineret eller har haft mæslinger, kan blive gratis vaccineret.

Man vil i givet fald få én MFR-vaccine, som udover at beskytte mod mæslinger også beskytter mod fåresyge og røde hunde.

Der er ingen risiko ved at blive MFR-vaccineret, selvom man skulle have haft fåresyge og/eller røde hunde. Hvis man allerede er immun mod den ene eller begge sygdomme, vil de antistoffer man allerede har i kroppen blot neutralisere denne del af vaccinen.

En række personer med øget risiko for hepatitis B smitte får tilbudt gratis vaccination. Det gælder fx mænd der har sex med mænd, intravenøse stofbrugere, og i nogle tilfælde børn i daginstitutioner, hvor embedslægen vurderer at det er relevant.

Intravenøse stofbrugere

Gratis hepatitisvaccination af intravenøse stofbrugere og deres pårørende blev indført som et tilbud i marts 2005. Intravenøse stofbrugere, som ikke har været smittet med hepatitis B, vaccineres med en kombineret hepatitis A + B vaccine. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at der vaccineres så tidligt som muligt i misbrugsforløbet.

Pårørende

Personer, der bor sammen med en person med kronisk hepatitis B-infektion samt faste seksualpartnere kan blive vaccineret gratis mod hepatitis B (HBV-infektion).

Samlevende pårørende under 18 år til hepatitis B smittede tilbydes en gratis kombinationsvaccine mod både hepatitis A og B, medmindre det anses for uegnet ud fra en lægelig vurdering

Mænd med bopæl i region hovedstaden, der har sex med mænd

Mænd der har sex med mænd og som bor i Region Hovedstaden, tilbydes gratis vaccination mod Hep. B.

Hepatitis C- smittede

Personer med hepatitis C-infektion kan blive vaccineret gratis.

Børn i daginstitutioner

I daginstitutioner hvor der går et barn under skolealderen som har kronisk HBV-infektion, kan der tilbydes gratis hepatitis B-vaccination.

Embedslægen vurderer hvilke børn i institutionen, der bør tilbydes vaccination.

Personer med udvalgte kroniske lidelser kan søge tilskud til pneumokokvaccination. Det drejer sig fx om personer med KOL, astma og kronisk hjerte-karsygdom.

OBS! Husk altid dit vaccinationskort.

Dette website bruger cookies alene til at huske dine indstillinger, for at give dig en bedre oplevelse. Denne information deles ikke med tredjepart. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.