telefon 35 37 02 22

nørrebrogade 52 2.tv.

Konsultation

LAEGE JL 2102

Som udgangspunkt varer en konsultation 10 minutter. Har du flere problemstillinger, som du ønsker at drøfte med lægen, er det en god ide at gøre opmærksom på dette i begyndelsen af konsultationen. Det vil ikke altid være muligt at nå det hele i samme konsultation, men så kan vi tilbyde en ny konsultation en anden dag.

Graviditetsundersøgelser

Der tilbydes 3 undersøgelser hos lægen i løbet af din graviditet.

Første undersøgelse ligger typisk i graviditetsuge 6-10. I forbindelse med første undersøgelse vil vi informere dig om de forskellige tilbud, der er til gravide i dit område. Vi vil sammen udfylde din svangre- og vandrejournal. Du skal have taget blodprøver, urinprøve, målt dit blodtryk og du vil blive vejet.

Du kan læse mere om forløbet her: ”tillykke med graviditeten”

Anden undersøgelse ligger i graviditetsuge 25. Da vil fokus være på hvordan graviditeten er forløbet hidtil. Du skal have lavet en urinprøve, målt dit blodtryk og vi vil undersøge dig og se om dit barn vokser som det skal. Er du Rhesus negativ, skal du have taget en ekstra blodprøve i graviditetsuge 24, så vi har svaret når du kommer til 2. undersøgelse.

Tredje undersøgelse ligger i graviditetsuge 32. Også her vil fokus være på din og dit barns trivsel. Vi vil tale om den forestående fødsel samt efterfødselsforløbet. Du skal have foretaget en urinprøve, målt dit blodtryk og vi undersøger maven, for at se om barnet vokser som det skal.

Din evt. partner er velkommen til alle undersøgelserne.

Efter fødslen tilbyder man en 8 ugers undersøgelse af dig. Her vil vi foretage en gynækologisk undersøgelse, vi vil tale fremtidig prævention og have fokus på din trivsel som nybagt mor.

Børneundersøgelser

Vi anbefaler at dit barn følger børneundersøgelserne. Første børneundersøgelse er når dit barn er 5 uger. Derefter når barnet fylder 5 måneder, og siden hvert år indtil dit barn fylder 5 år.

Ved børneundersøgelserne, vil vi ud over at måle og veje dit barn, også kigge på, om dit barn udvikler sig normalt. Børn er ikke ens, hvorfor vi tilpasser undersøgelsen til det enkelte barn.

Vi anbefaler, at du kommer med ét barn ad gangen, da det er vigtigt med fuld opmærksomhed på det enkelte barn. Vi henstiller desuden til, at du ikke vælger dagens seneste tider, da børnene ofte vil være for uoplagte og trætte til undersøgelsen på det tidspunkt.

Husk selv at bestille tid til de forskellige undersøgelser og vaccinationer

Har du nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Børnevaccinationer

Vi anbefaler at du lader dit barn vaccinere i henhold til det danske børnevaccinationsprogram: se under “vaccination” for nærmere information.

Blodprøver tages efter aftale med en af lægerne. Det er muligt at bestille tid eller komme i vores åbne blodprøvekonsultation på hverdage minus onsdag i tidsrummet 7.45-8.45.

Mød blot op og kør dit gule sundhedskort igennem ankomststanderen, og sygeplejerskerne vil tage den aftalte prøve. Tiderne er udelukkende forbeholdt blodprøvetagning, og da det er uden tidsbestilling, må man indstille sig på ventetid.

Vi tilbyder at lægge spiraler. Som udgangspunkt anbefaler vi henvisning til gynækolog hvis du ikke har født.

Dette aftales ved konsultation.

Inden spiraloplæggelsen har vi en konsultation med vejledning, valg af spiral og forundersøgelse.

Spiralen købes på apoteket og medbringes ved den efterfølgende konsultation til oplæggelsen. Her foretages graviditetstest og du bedes møde 5 minutter før din tid og lave en urinprøve. Det er en god idé at tage smertestillende før du går hjemmefra. Vi anbefaler 2 stk panodil (500 mg) og evt 400 mg ibumetin.

Efter oplæggelsen skal du bestille en tid til kontrol efter ca. 2 måneder.

Sygebesøg

I særlige tilfælde, hvor lægen vurderer at det er nødvendigt, kan der tilbydes sygebesøg. Dette er dog ikke muligt hvis du bor eller opholder dig mere end 5 km. fra klinikken.

Det er vigtigt, at du ringer om morgenen mellem 8-9, hvis du mener du har behov for akut sygebesøg.

Afbud og ventetid

Vi tilstræber at overholde de planlagte tider, og forventer, at du kommer i god tid inden den aftalte tid. Ind imellem kan der imidlertid opstå uforudsete situationer med meget syge patienter, hvorved der kan opstå ventetid i løbet af dagen.

Husk at melde afbud i så god tid som muligt, så en anden kan få glæde af tiden.

Husk altid det gule sundhedskort. Det er dit bevis på, at du har ret til at modtage gratis lægehjælp.

Dette website bruger cookies alene til at huske dine indstillinger, for at give dig en bedre oplevelse. Denne information deles ikke med tredjepart. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.